עוגת סולת עם שזיפים היא עוגה מאוד משודרגת והיא תהיה קישוט נהדר לכל שולחן חג. זו אולי לא עוגת ה-5 דקות המצויה, אבל ההשקעה בהחלט משתלמת כי המחמאות שתחטפו עליה יהיו מעל ומעבר.
חומרים לתבנית בקוטר 26:
להכנת השזיפים ביין:
18 שזיפים מיובשים ללא גרעין
כוס מים רותחים
כוס יין אדום
חצי כפית קינמון או מקל קינמון
שקיק תה ארל גריי
חצי כוס סוכר
לעוגה:
כוס וחצי סולת
חצי כוס סוכר
חצי כוס קוקוס
חצי כוס קמח מנופה
שקית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית קינמון
קורט מלח
4 ביצים
שני שליש כוס קנולה
6 כפות גדושות ?ריבה (השמתמשו בריפות פרי הציגות ולא הדלילות מלאות הנוזלים)
לסירופ:
שני שליש כוס סוכר
שני שליש מים
כף מיץ לימון
אופן הכנה:
1. בקערה משרים את השזיפים עם כוס מים רותחים לכחצי שעה. אח"כ מסננים, ושומרים על מי ההשריה.
2. בסיר מרתיחים את מי ההשריה, יין, קינמון, שקיק תה וסוכר.
3. מוסיפים שזיפים ומבשלים למשך רבע שעה על אש קטנה. מסננים ושומרים את מי הבישול.
4. משרים סולת בככוס ממי בישול ל-30 דקות.
5. בקערה אחת מערבבים את החומרים היבשים של העוגה - סוכר, קוקוס, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. בקערה שניה מערבבים את ביצים, שמן תערובת סולת וריבה.
6. מוסיפים לקערה עם הביצים את החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים לתבנית את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כעשרים דקות.
8. מפזרים שזיפים לתוך העוגה ומחזירים לתנור ל-25 דקות נוספות.
9. במקביל לאפיה מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים את המים, מוסיפים להם סוכר ומיץ לימון ומבשלים על להבה קטנה כעשר דקות. 10 מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הסירופ החם.
פוליסמן אולגה